Anasayfa

GERÇEKLER KANIT İSTER

6 years ago
Zahide Melek Kaya

Ben Zahide Melek Kaya... 7B sınıfı öğrencisi olarak Türkçe öğretmenimiz Sefa Avcılar'ın bana vermiş olduğu Türkçe projemi sizlere sunuyorum. Okulumuzun kütüphanesinden almış olduğum "GERÇEKLER KANIT İSTER" adlı kitabın size kısa bir özetini anlatmak istiyorum. Okuduğum kitapta birden fazla hikaye var fakat ben sadece en sevdiğim hikayeleri yazdım.

İKİNCİ LEKENİN SIRRI

Bu hikayede ortada kaybolmuş veya alınmış bir belge var fakat bu belge bütün ülkelerin içinde olduğu bir savaş çıkarabilir. Bu belgeyi bulsa bulsa yılların dedektifi Sherlock Holmes bulurdu zaten. Sherlock Holmes bu belgeyi başka kimlerin bildiğini sordu. Bakan  bu belgeyi kabile üyelerinin bildiğini söyledi fakat bu belgeyi kabile üylerinden başka biri daha biliyor olmalı. Sizce karısı olabilir mi? Karısı bakandan sonra Sherlock Holmes' ın  yanına gelerek olayın durumunu sormuştur. Sherlock Holmes bu durumdan şüphelenince bakanın evine gider. Karısını çapraz sorguya alır ve kadın itiraf eder. Karısı bakandan korktuğu için belgeyi Holmes ile bir sandığın altına saklar ve sonra bakan gelince onları bulmuş gibi yaparlar.

Bakan Holmes'e minnettar bir şekilde kendi kartını vererek ne zaman yardıma ihtiyacı olursa onu arayabileceğini söyler.

Bu hikaye ise benim en sevdiğim diğer hikayelerden biri.

 

KARTON KUTU

 

Olay bir ağustos ayında Bayan Cushing'e gelen bir karton kutuyla başlamıştı fakat sonra olaylar gerektiğinden daha fazla büyümüştü.

Bayan Cushing kutunun içinde ne olduğunu görünce adeta kitlenmişti. Hemen Sherlock Holmes'e haber verip bu olayı çözmesini istemiştir. Kutunun içinde kopuk  kulaklar ve biraz  da tuz vardı. Tuz   kulakların kokmamasını sağlıyordu. Bu kulakların biri kadın diğeri ise erkek kulağıydı. Sherlock Holmes, Bayan Cushing'e biri ile tartışmış veya kavgalı  birinin oldup olmadığını  sormuştur. Kadın ise eskiden evinin bir odasının iki tıp öğrencisine verdiğini fakat bir zaman sonra evden kirayı ödememe sebebiyle çıkarttığını söyledi. Fakat Holmes ve yardımıcısı -öğrencisi olan Watson- bu olayı kiracıların yapmadığının biliyordu. Çünkü kutunun düğümünün denizcilerde yaygın olarak yapılan bir düğüm olduğunun farketti ve bu da tüm okları Bayan Cushing'in kavgalı olduğu kardeşine döndürmüştü.

Bu düğüm de Sarah'ı ele vermişti .Kulaklar ise bir kadavradan alınmaydı.

 

Ben bu kitabı çok sevdim ve projemi de büyük bir zevkle yaptım. Bence bu kitabı sizin de kütüphanemizden alıp okumanızı tavsiye ederim.

 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.