Anasayfa

DEDE KORKUT HİKAYELERİ

8 years ago
Hayrunnisa Aktan

Bu masalın içinde Duha Kocaoğlu Deli Dumrul, Dirse Han oğlu Boğaç Han, Kazan Bey oğlu Uruz bey Kanturalı ile Salcan Hatun, Pay Püre' nin oğlu Bamsı Beyrek, Begil oğlu Emrendir. 

Size Duha Kocaoğlu Deli Dumrulu anlatayım. Eskiden Duha Kocaoğlu Deli Dumrul varmış. Deli Dumrulun bir köprüsü varmış. Köprüsünden geçenlerden para alırmış. Geçmeyenleri zorla geçirip parasinı alırmış. Bir gün bir yerden bir yiğidin öldüğünü duymuş. Kim bu kişi bir yiğidi öldürür demiş. Azrail karşısına çıkmış. Canını alacağını söylemiş. Deli Dumrul çok korkmuş. Anne,babası ve eşine canlarını verebilmelerini söylemiş. Ama sadece eşi ona canını verebileceğini söylemiş. Bu sefer bunu Deli Dumrul kabul etmemiş. Allahın emriyle Azrail ikisininde canını almamış.

Ve böylece hikayemiz bitmiş. Ben bu hikayeyi çok sevdim. Bundan şöyle bir sonuç çıkardım. Kendini herkesten üstün gördüğün zaman kötü sonuçlar çıkabilir. O yüzden kendimizi kimmseden üstün görmememiz gerekir. Burdan şunuda çıkarabiliiriz herkesin canı kendisi için çok kıymetlidir.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.