Anasayfa

VANİLYA KOKULU MEKTUPLAR

8 years ago
Nisa Yılmaz

      Kıymık diye bir çocuk vardır. Bu çocuk çok neşeli ve çok sevecendir. Anneannesiyle yaşar. Kendini dedektif zanneder ve hatta "KIYMIK DEDEKTİFLİK BÜROSU" bile vardır. Son zamanlar gündüzler kısaldığı için gökyüzünde bir terzi olduğunu düşünüyor. O terzi sihirli makasıyla gündüzden kesip geceye eklediğini düşündüğünden dolayı çok üzülüyor. Kıymığın anneannesi çok mutsuz, hareketsiz ve huysuz bir kadındır. Kıymığa ya hiç para vermez verse bile çok az miktarda verirdi.                                                                
      Kıymık bir gün gazetedeki ilanı okur. "FELÇLİ BİR ADMA KİTAP O KUYACAK BİR GENÇ ARANIYOR" yazıyor gazetede... Kıymık daha on bir yaşında ama yine gitmeye karar veriyor, işe alınıyor. Felçli adama yani "Bay Tırtıra " her okul çıkışı bir saat için kitap okumaya gidecek. Bay Tırtır denizci bir adam, çünkü;  annesi onu denizde doğurmuş.
     Kıymık bu iş için haftası haftasına parasını alacak, Kıymık bu yaşlı denizciyi çok seviyor. Bir gün eve "vanilya kokulu" bir mektup geliyor, mektup yıllar önce  ölmüş dedesinde anneannesine geliyor, mektup otuz yıl önce Paris de yazılmış, üzerinde ise otuz yıl önceden kalma bir pul yapıştırılmış, bu aslında mektup değil de masalmış masal; aaa ! Krala Bak" diye başlıyormuş. Anneanne bu mektubu okuyor ve çok etkileniyor. Artık çalışkan bir kadın oluyor, Kıymık bu durumdan çok etkileniyor. Yaşlı denizciye de bu  mektuptan  geliyor, bu mektupta vanilya kokuyor,bu mektup; Balıkçının masalı diye başlıyormuş. O da değişmiş değişmesinin nedeni ise şiir yazamamasındandır yaşlı denizcini oğluna da bir mektup geliyor. Onun da  yaptığı sorumsuzluklardan dolayı... Onunki de vanilya kokuyor ve Emanetçi Sava diye başlıyor. Hepsi bu mektuplar yani masallar sayesinde değişiyor... Dedektif Kıymık bu mektupları kimin yazdığını araştırıyor... Bir gün Postacı Bay Güleryüz konuşurken; Emekli olunca hikaye yazacağım der. Kıymık şaşırır ve güler.
     Postacı;  
-Ne o? Yoksa yazdığım hikayeleri  beğenmedin mi?  der. Meğer hikayeleri  yazan Bay Güleryüz imiş.
     Kıymık;                                                               
-Peki ya hikayeler neden vanilya kokuyordu?   Postacı Bay Güleryüz ise şu cevabı verir;                                                                          
-Eşim hikayeleri vanilyanın yanına koymuşta ondan... :) Kıymık bunu duyunca şaşırır ve güler.  Hepsi mutlu mesut yaşar gider... :))))))))

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.