Anasayfa

HARRY POTTER FELSEFE TAŞI

5 years ago
Pelin İlhan

Bay ve bayan Dursley kendi çaplarında ufak bir aileydi.Ta ki bay ve bayan potter ölene kadar yani Harry POTTER'ın annesi ve babası Voldemort tarafından yapılan bir saldırıda ölmüştü ve bu sırada Harry de ordaydı. Ailesinden olan tek kişi teyzesinin ve ailesinin yani Dusley ailesinin yanında kalıcaktı. Harry'nin alnında yıldırım ve şimşeğe benzetebilinecek bir işaret yani yara vardı. Teyzesi ona bu yaranın araba kazasında olduğunu söylemişti.harry ailesinin araba kazasında öldüğünü sanıyordu.

Harry artık büyümüştü ve gerçekleri öğrenmesinin zamanı gelmişti.Lakin Dursley ailesinin Harry'e gerçekleri söylemeye niyeti yoktu.Onu eve aldıklarında bu pislikten kurtulacaklarına dair yemin etmişlerdi. Bir gün Harry'e bir mektup gelir ama amcası ondan mektubu alır ve "Sana kim mektup gönderir o bana." der ancak Harry karşı koyar "Hayır o bana üstünde adım soy adım ve hatta kaldığım dolap bile yazıyor." der (Harry merdiyen altındaki bir dolapta kalmaktadır.). Fakat amcası sinirlenir ve mektubu alıp yırtar. Ertesi gün aynı olay tekrar yaşanır ve bu günlerce böyle sürüp gider.Vernon enişte en sonunda sinirlenir ve başka bir yere gitmek ister. Bütün ev halkını toplar ve ve yeni bir yer aramaya gider. En sonunda bir baraka bulurlar ve orda kalmaya karar verir. Ve farkeder ki 10 dakika sonra 11 yaşına giricekti. Zaman hemen akıp gitti ve saat tam on ikide kulübe baştan aşağı sarsıldı.

Herkesin gözü gelen kişideydi. Gelen Hagrid'di ve Harry'nin mektubunu vermeye gelmişti. Harry bir büyücüydü ve başvurmadığı halde HOGWARTS BÜYÜCÜLÜK OKULU'na seçilmişti. Ve Harry ailesinin Voldemort tarafından öldürüldüğünü öğrendi.Şok olmuştu ertesi gün Hogwarts'a gidicekti.

Yeni arkadaşlar edinecekti. Maceradan maceraya koştular ve yeni şeyler öğrenmeye başladılar. İleride çok büyük bir büyücü olucaktı ve bu azminden belliydi. Voldemort'a karşı çıkıcaktı ve ailesinin intikamını almaya çalışacaktı.

 

 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.