Anasayfa

PROBLEM ÇÖZÜMÜNE GİRİŞ 101

5 years ago
Emirhan Tok

Ken Watanabe bu kitabı aslında orta ve lise düzeyindeki öğrenciler için hazırlamış ama konu basit ve uygulama alanı geniş olunca Amerika’da çok satılanlar arasına girmiş.

Dört derste problem çözmenin temel yöntemleri anlatılıyor. Öncelikle problem çözümünün temelleri anlatılmış. Yöntemi anlatırken de farklı kişilikler oluşturup bu kişiliklerin nasıl davrandığından bahsetmiş ve problem çözücünün farkı belirtilmiş.

İlk karakter iç çeken bayan. Bu kişi genelde bir şey yapmayıp olduğu yerde duran sonrada neden istediklerim olmuyor diyen tip.

İkinci karakter kritik abimiz.  Bu abimiz problemin ne olduğunu tabi ki biliyor çözüm olarak ta diğerlerinin neden başarısız olduğunu anlatıyor.

Üçüncü karakterimiz hayalperest abla. Bu kişi sadece hayal kurmakla meşgul olduğu için aksiyon olmuyor ve iş çözümsüz kalıyor.

Dördüncü kişi git ve yapıcı karakter. Bu karakter bizim Türk yapısına en uygun olan. Probleme bakmadan çözmeye çalışan. İlk 3 karaktere göre başarı şansı var en azından ama planlı gitse çözüm daha hızlı ve düzgün olabilir.

Beşinci karakterimiz ise problem çözücüler. Problem çözücüler git ve yapıcıya göre olaya daha geç girse de önce problemin ana sebebine bakıp analiz ederek çözdükleri için birçok zaman daha başarılı olurlar. Aynı zamanda çözüm aşamasında da ne durumda olduğunu analiz ettiği için hatalı bir işlemde yapsa hatanın farkına erken varırlar.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.