Anasayfa

YEŞİLİ ÖZLEYEN KIZ

8 years ago
Ayşenur Annaç

       Bu okuduğum kitap bana çok bilgi verdi.Gittikçe kirlenen dünyayı kirlettiğimizin farkında değiliz.Ayrıca ekolojik dengenin bozulduğu bu dünyada Çernobil radyasyon felaketinin Karadeniz sahillerinde yol açtığı çevresel etkilere de şahit oldum.

       Gerçekten bu kitapı okurken özlediğim yeşili, kuş cıvıltılarını,çıt pıt yağan  yağmurları ve hayatımızı güzelleştiren nice unsurları buldum.Ve aslında bunların büsbütün kaybedilmemiş bir yerlerde hala yaşadığını gördüm.Köylerin değerini farkına vardım.Bu kızda yemyeşil bir köyde, fındık dallarının yeşil yapraklarıyla, sarıp sarmaladığı beyaz badanalı, küçük şirin, bir evde doğmuş. Ama bu köyde Çernobil felaketi duyulmuş. Radyasyon denen görünmez tehlike, suları da kirletmişti. Bu kız Karadeniz bölgesinde yaşıyor. Karadeniz Bölgesi de yağmurludur.Çernobil vakasından iki gün sonra başlayan yağmur kırk gün hiç ara vermeden gece gündüz yağmıştır.Böylesi Karadeniz'de ilk defa görünüyordu.Bie süre sonra yağmurların dinmesiyle Çernobil olayıda yavaş yavaş unutulmuştu.Fakat fındık hasadı ile yerini daha derin bir endişeye bıraktı.Fındıktan radyasyon çıkmıştı.Bu kızın annesi ve babası artık çok endişeleniyordu.Taşınacaklardı.Annesi bu köyü artık pencereden acıyarak bakıyordu.Eskiden ise huşu ile izliyordu dışarıyı.Ayrılık vakti gelmişti şehire taşınacaklardı.Şehirdeki eve geldiklerinde bu kız hemen kedndini boş bir yatağa atmıştı. Uyandığında ise hemen kahvaltısını ettikten sonra dışarı çıkma acelesi vardı.Ama burası köy gibi değildi.Dışarıda bir sürü tehlike vardı.Kıza annesi dışarıya çıkmaya izin vermeyince çok şaşırmıştı."Neden diye sordu."

      Bence hikayenin devamını siz okuyun.Bu arada bu kız dememin sebebi hikayede kızın adını belirtmemişlerdi.Çok güzel bir kitap okumanızı isterim.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.