Anasayfa

YAZIK DEĞİL Mİ ?

8 years ago
3 yorum
Nazlı Aydın

            YAZIK DEĞİL Mİ? / Nazlı Aydın

 

            Yıllar öncesinden bahsediyorlardı. Dedem ve komşusu o zamanlarda bahar geldiğinde ağaçlardaki kuşların cıvıltıları, arıların vızıltıları, sararmış sabah saatlerini ikisi de yakınıyordu şimdiki bahardan.  Önceleri anlamadım ne demek istediklerini ta ki araştırıp bu kadar apartmanların, binaların, parkların, sitelerin yapılması için o kadar ağacın kesildiğini öğrenene kadar. Meğerse bir bina yapmak için onlarca ağacın kesilmesi gerekiyormuş. Bir ağacın yetişmesi için geçen o uzun yıllar düşününce ben de üzülmeye başladım dedemler gibi.

            Yaşadığımız yerlerin daha ne kadar taşlaşacağını, betonlaşacağını her yerin tekdüze binalarla dolacağını, görünen bir kaç ağacında yok olacağını düşünmek beni daha da endişelendirir. Böyle bir sorunumuz olduğunu arkadaşlarımla da paylaşmak bu endişemi hafifletir diye düşündüm ve onlarla neler konuşacağımı kafamdan geçirirken, dedemlerin konuşmalarına tekrar kulak verdim. Diyorlardı ki: "Yaş kesen baş keser." Bu fidanlara yazdık değil mi ?

            Onların sözleri beni de harekete geçirdi. En azından taze fidanların değil de daha yaşlı ağaçların olduğu bölgelere yapılmalı idi inşaatlar. Öyle bir proje olmalıydı ki daha az zararla, daha güzel, daha bilinçli insanların doğa özlemi çekmeden yaşayabilecekleri ortamları hazırlanmalıydı. Bu projeyi gündeme getirmek için arkadaşlarımla iletişime geçtim. Yaşadığım bu güzel ülkemizi yıllar sonrada çocuklarımıza gururla bırakabilmeliyiz. Bu dünya hepimiz geleceğimiz için el ele vermeliyiz .

 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Ahsen Yaren Çelik

11 Mar 2016

12:10

Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Kütüphanesi

Çok güzel olmuş eline sağlık , keşke herkes bu kadar duyarlı olsa...

İlayda Şan

15 Jun 2016

08:53

Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Kütüphanesi

Çok güzel yazmışsın. Çok önemli ve herkesin duyarlı olması gereken bir konuya değinmişsin . Ellerine sağlık. İnşallah bunu okuyan herkes bundan ders çıkarabilir.

Nazlı AYDIN

15 Jun 2016

10:55

Çok teşekkür ederim çok sağolun :)

ŞANLI BAYRAĞIM
(8 years ago)
yenilik sultanları
(8 years ago)

Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.