Anasayfa

DOĞAMIZI KORU

7 years ago
Eren Öztürk

    Doğamız çok güzeldir. Bitkiler, hayvanlar, sular, hava, ... Daha çok var. Hepsi birbirinden güzel ama bunlar biz insanlar yüzünden ölüyo veya fena derece rahatsızlanıyor. En küçük fabrikalar bile çok zarar veriri güzelim hayvancıklara zarar verir. Bir örnek vereceğim. Ama örnek gerçek.

     Bir lüks araba fabrikasının yaptığı atıkları denize, havaya , toprağa ve daha birsürü yere atar. Örnek olarak  arabanın dış kaplamasından artık kalan demir, camından kalan artıklar, koltuk için yün ve kumaş, atık yağ, çıkan havalar, model için kağıt ve daha çok sayabiliriz . Kötü olan şu ki hepsini dışarı atıyolar. Mesela  atık havalar dışarı atılınca zehirleyici koku kuşları öldürür. Atık yağlar denize atılıp balıkları zehirler, hayvanlar su içerse zehirlenir, yakındaki bitkiler zehirlenir . Demirler , camlar, yünler ve kumaşlar bunları ise bir köşeye atıyo ve bunlar 1000 yılda yok oluyor.Ama bunu durdurabiliriz. Mesela bacalara filtre takmak , demir ve kağıt gibi maddeler  geri dönüşüme atılır. 

     Hala zamanımız var. Hadi çocuk çoluk demeden bu işe dikkat ederek dünyamızı çöp yapmayalım ve yaşamımızı çöpe atmayalım.

       

                                                                                                                                                                                           

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(

GİDEN TURNALAR
(7 years ago)

Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.