Anasayfa

RİZE ve DOĞASI

7 years ago
Eren Alp Demir

     Ülkemizde bir sürü doğal harika vardır. Ancak bu harikalar insanlar tarafından yok olmaktadır.

     Benim size anlatacağım yer Rize'dir. Rize her şehir gibi değildir. Doğal güzellikleri fazla, nesiller tükenmeyip aksine artmaktadır. Bir sürü yeşil alan, bir sürü şelale ve canlı vardır.

      İlk önce derelerinden bahsetmek isterim. Çamlıhemşin, Ardeşen, İkizdere, Kalkandere, Palovit Şelalesi vb. Ben bu şelaleleri göremesem de çok güzel ve şırıl şırıl aktıklarına inanıyorum. Çünkü orada yaşayan insanların hiçbirinin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.

       Artık Rize evleri koruma altına alınmıştır. Daha doğrusu ben yeni öğrendim. Sadece evleriyle değil canlılar da koruma altına alınmıştır. Sakallı yarasalar... Adı gerçekten tuhaf ve koruma altına alınmıştır. Canlılar korunuyor. Ama çoğu kişi bu güzel hayvanları avlıyor.

       Her yerde nesiller tükeniyor ancak Rize'de yeni nesiller doğuyor. Adı Kutup Martısı'dır. Bu cümleleri yazarken adeta büyüleniyorum.

       Bu yazıyı yazıyorum ama daha yazacaklarım bitmedi. Merak etmeyin sadece son bir konu hakkında yazı yazacağım. bitkiler... Ahlat, Çakal Eriği, Kuzukulağı, Ahmur vb.

        Canlılar tükeniyor, bitkiler tükeniyor. Ama Rize bitmiyor. Sürekli yeniden doğuyor. Korumalıyız.Çünkü yeni nesiller bizim bıraktığımız dünyayı kullanacaktır.

       

 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.