Anasayfa

Kütüphanemize Yeni Bir Tablet Bilgisayar Aldık

8 years ago
1 yorum
Sefa AVCILAR

Önceki yazımda etiketleme işleminden bahsetmiştim. Üçüncü etap olan uygulama kısmına geçmeden önce üye kimliklerinde ve kitap etiketlerinde yer alan QR kare kodların elle yazmak yerine "bir optik okuyucuyla taranarak" sistemin çalışması için kütüphanemize, içinde android işletim sistemi yüklü olan bir tablet bilgisayar aldık.

İkinci bir tercih de var tabi. Kare kod okuyan herhangi bir optik cihazla da Kitapi’yi kullanabilirsiniz. Fakat bu QR kod tarayıcılar pahalı olabiliyor.  Ayrıca herhangi bir akıllı telefonla da uygun yazılımı kurduktan sonra bu QR kod okuma işlemini yapabilirsiniz. Biz tercihimizi tablet bilgisayardan yana kullandık.

Google Play’dan indireceğimiz “Clz Barry” adlı programı tabletimize kurduk. QR kod okuyan başka uygulamalar da var fakat sadece QR kod okuması yetmiyor. Tabletten okunan kodun bilgisayar ekranında açık olan Kitapi sayfasına yansıyabilmesi için Clz Barry'nin web sitesinden bilgisayarınız için gerekli olan Buddy For Barry programını da kurmak gerekiyor. Diğer pek çok QR kod okuma uygulaması bunu yapamıyor. Sadece okuduğu ile kalıyor. Buddy For Barry'nin Windows ve Mac versiyonları mevcut.

Başka bir yazımda bu programı nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Daha önce kendi telefonuma Google Play’dan bahsettiğim programı indirerek QR sistemini deneme amaçlı kullandım. Sorunsuz çalıştı. Kütüphanemizde teknoloji sayesinde her işlemi kolayca yapabilecek olmak gerçekten muhteşem…

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Melahat Küçükkuru

31 Mar 2016

09:34

Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Kütüphanesi

Biraz geç oldu ama çok harika. Hatta sistemimizin güncellenmesiyle tableti kullanmamıza gerek bile kalmadı.


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.