Anasayfa

7×9 EYVAH

3 years ago
Ecrin Ela Özdemir

Çakıl'ın çarpım tablosunu ezberleyememesini hala üçlerde olması öğretmeni bayan Peteğin ilgisini çekti ve ailesine bir not yazdı.Çakıl' a  verdi. Anne babası ve kardeşi Anıl Çakıl' a çarpım tablosu öğretmeye başladılar. Anıl iki dakikalık bir süre tuttu. Çünkü Bayan Petek de iki dakika tutuyordu, annesi ve babası da ona yardımcı oldular. Çakıl bu yöntemle altılara kadar geldi.  O gün arkadaşı Can onlara geldi. Çakıl ise Can'ın buraya gelmesini değil Canlara gitmek istiyordu. Çünkü canların evi ve çakılların evi arasında çok fark vardı ama annesi canın bize gelmedini ve hep çakılın onlara gittini söyledi.canla bir süre oynadıla sonra ise Can evine gitti. Çakıl da çarpım tablosununa çalışmaya başladı. Çakıl dokuzlara gelmişti bile... Arkadaşı Leyla ona dokuzların kolay yolunu öğretti. Çakıl buna çok sevindi. Çünkü 10 ve 11'ler  çocuk oyuncağıydı. 12'ler kalıyordu sadece.

Bayan Petek 12ler gelen herkese dondurma ısmarlıyordu ve evcil hayvanı pamuk ismindeki hamsterı hafta sonu o kişiye veriyordu çakılda onu çok seviyordu sonra çakıl başardı ve çarpım tablosunu bitirdi. Ama pamuk kafesinde yoktu, sınava girmeden önce bu yüzden birazda üzgündü tüm okula haber saldılar sonra ise çakıl onu çikolata dolabında buldu.

Bayan Petek ise onu bulana bir dondurma ısmarliyacağını söylemişti. Çakıl çok sevindi. Pamuk' u Bayan Petek' e götürdüğü zaman çakılın annesiyle konuşuyordu. Bayan Petek ve sonra Bayan Petek müjdeli haberi verdi Çakıl' a. Annesi ona bir hemster almak istiyormuş. Bu hemster da Pamuk'un kardeşi Yumak' tı. Çakıl havalara uçuyordu hem iki tane dondurması hem bir hemsterı hem de çarpım tablosunu ezberindeydi.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.